Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΑ

: 6-8
: 20 min
: 20 min
           
: 30 min

Εντυπωσιακή τάρτα που μπορεί να γίνει με διάφορα, χρωματιστά λαχανικά εποχής. Μπορείτε να επιλέξετε πατάτες, γλυκοπατάτες, κολοκύθα, παντζάρια…

Υλικά
  • Για τη βάση:
  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 240 γρ. βούτυρο LURPAK, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1-3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Βούτυρο LURPAK για επάλειψη
  • Για την γέμιση:
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • 200 γρ. αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο ARLA
  • 8-10 φύλλα δυόσμου
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την επιφάνεια:
  • 3-4 χρωματιστά καρότα
  • 3-4 κολοκύθια
  • 3-4 παντζάρια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την βάση: Βάζω στην κουζινομηχανή το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τους κρόκους και τις 2 κουταλιές παγωμένο νερό και δουλεύω με το φτερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο ζυμάρι. Αν δω ότι το ζυμαράκι είναι σκληρό, προσθέτω και την τελευταία κουταλιά νερό. Σταματάω την κουζινομηχανή και με τα χέρια μου πλάθω σε ενιαίο ζυμάρι. Τυλίγω σε μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βγάζω από το ψυγείο και ανοίγω με τον χοντρό πλάστη σε ενιαίο φύλλο. Βουτυρώνω καλά μια βαθιά ταρτιέρα και στρώνω το φύλλο καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα. Δεν κόβω όση ζύμη περισσεύει γιατί οι ζύμες αυτές «μαζεύουν» κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνω την άδεια τάρτα για 10-15 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και με ένα μαχαίρι κόβω όση από τη ζύμη περισσεύει από τα τοιχώματα.
  • Βήμα 3 Για τη γέμιση και τα λαχανικά: Πλένω καλά τα καρότα, τα κολοκύθια και τα παντζάρια και τα κόβω με το μαντολίνο σε λεπτές φέτες. Αραδιάζω τις φέτες σε ένα πιάτο και τις βάζω στα μικροκύματα για 1 λεπτό. Με τον τρόπο αυτό θα μαλακώσουν ελαφρά και θα μπορώ να τα τυλίξω.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης. Αδειάζω στην μισοψημένη τάρτα και απλώνω με ένα κουτάλι. Παίρνω μια φέτα κολοκύθι και την τυλίγω σε ρολάκι. Το τοποθετώ, πιέζοντάς το ελαφρά, στη γέμιση και συνεχίζω να τυλίγω τις λωρίδες με τον ίδιο τρόπο, γεμίζοντας όλη την τάρτα. Αλείφω τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και ψήνω για 20 λεπτά.

Related Posts

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η χαρακτηριστικότερη πίτα της Σκοπέλου που διαφέρει από τις πίτες όλης της υπόλοιπης Ελλάδας. Η ιστορία της ξεκινάει πολύ παλιά, όταν οι αλοννησιώτες βοσκοί έπρεπε να επισκέπτονται τα μικρά νησάκια (Κυρα-Παναγιά, Σκάτζουρα, Γιούρα, Περιστέρα) που βρίσκονται τριγύρω των μεγαλύτερων νησιών για να ελέγξουν τα κοπάδια […]

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ιδανική σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, και πολύ καλό «φάρμακο» για το κρύωμα.



Subscribe