Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ & ΦΡΑΟΥΛΑ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ & ΦΡΑΟΥΛΑ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ & ΦΡΑΟΥΛΑ

: 2 τσουρέκια
: 20 min
: 30 min
           
: 1 hr 30 min

Αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι γεμιστό με δύο γεύσεις, σπιτική πραλίνα και μαρμελάδα φράουλα.

Υλικά
  • Για τη ζύμη:
  • 500 γρ. αλεύρι super για τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 3 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 4 γρ. μαχλέπι
  • 2 αυγά
  • 70 ml γάλα εβαπορέ
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. μαγιά νωπή
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 80 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο και κρυωμένο
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ασπράδια αυγού, για το άλειμμα
  • Για τη γέμιση:
  • Πραλίνα ή μαρμελάδα φράουλα
  • Για την πραλίνα:
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αμύγδαλα
  • 150 γρ. φουντούκια
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την πραλίνα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και τα ψήνω για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στα μισά του χρόνου ψησίματος, ανακατεύω τους ξηρούς καρπούς για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και αδειάζω τα φουντούκια σε μια πετσέτα. Τα τρίβω δυνατά για να φύγουν τα φλούδια τους. Μεταφέρω τα φουντούκια και τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και τα αφήνω στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά και αφήνω τη ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσει. Προσθέτω τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύω. Αδειάζω τα υλικά σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, τα απλώνω και τα αφήνω να κρυώσουν και να σκληρύνουν. Σπάω την καραμέλα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνω στην κουζινομηχανή. Προσθέτω τη βανίλια και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
  • Βήμα 2 Για τη ζύμη: Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής τα αυγά, τον χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλλάζω εξάρτημα στην κουζινομηχανή και προσαρμόζω τον γάντζο. Τρίβω με τα χέρια μου την μαγιά απευθείας στο μείγμα και προσθέτω σταδιακά το αλεύρι ενώ δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι όλα τα υλικά να να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία ζύμη (η ζύμη ακόμη θα είναι τραχιά) αρχίζω να ρίχνω σε αργή ροή το λιωμένο βούτυρο και αφήνω τα υλικά να ζυμωθούν για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου και να είναι λεία και γυαλιστερή. Σταματάω το μίξερ, σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω για 35-40 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Κόβω τη ζύμη πρώτα σε 2 ίσα μέρη κρατάω το πρώτο μισό κομμάτι μπροστά μου και το άλλο το αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 3 Κόβω το κομμάτι της ζύμης που έχω μπροστά μου σε 3 ίσα μέρη. Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τον πάγκο και ανοίγω το πρώτο κομμάτι σε μακριά και στενή λωρίδα. Αλείφω τη λωρίδα με σπιτική πραλίνα και τυλίγω (από την στενή πλευρά) σε ένα ρολό. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Απλώνω μια ποσότητα μαρμελάδα φράουλα και στην άκρη της λωρίδας τοποθετώ το πρώτο ρολό. Τυλίγω ξανά σε ρολό και το αφήνω στην άκρη. Ανοίγω και το τρίτο κομμάτι ζύμης και απλώνω και πάλι μια ποσότητα πραλίνας. Τοποθετώ το χοντρό ρολό στην άκρη της τελευταίας λωρίδας και με προσοχή τυλίγω. Μεταφέρω το μεγάλο ρολό σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Αφήνω τα τσουρέκια για 20 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Αλείφω τα τσουρέκια με λίγο χτυπημένο ασπράδι και τα ψήνω για 30 λεπτά. Αν θέλετε, μόλις βγουν από το φούρνο και είναι ακόμη ζεστά, μπορείτε να τα αλείψετε με λίγη μαρμελάδα για να γυαλίσουν.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Τα μύδια είναι από τα πιο νόστιμα θαλασσινά. Σε συνδυασμό με τη ρετσίνα γίνονται ένα εκπληκτικός μεζές. Αν θέλετε, μπορείτε να τα συνοδέψετε με ένα χιονάτο ριζάκι και θα έχετε ένα εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια.



Subscribe