destination taste!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

: 4
: 20 min
: 20 min
           
: 30 min

Ένα ελαφρύ και απλό πιάτο, με άρωμα «θάλασσα». Τα θράψαλα είναι το fake καλαμάρι που οι περισσότεροι θεωρούν σκληρό και υποδεέστερο. Σας έχω όμως τη συνταγή που θα σας αλλάξει γνώμη. Ο συνδυασμός με το δίκοκκο σπαγγέτι δεν είναι τυχαίος αφού ταιριάζουν απόλυτα και αλληλοσυμπληρώνονται για να σας δώσουν την υπέρτατη γαστρονομική λιχουδιά!

Υλικά
  • 400 γρ. Σπαγέτι ολικής ZΕΙΔΩΡΟΣ ΓΗ, ΗΛΙΟΣ
  • 500 γρ. μικρά θράψαλα
  • 1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένος
  • 200 ml κρασί κόκκινο
  • 300 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 4 κουτ. σούπας αυγά σολομού (θα τα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Καθαρίζω τα θράψαλα από την εξωτερική μεμβράνη τους και τα πλένω καλά. Βάζω τα θράψαλα σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίζω με τη σόδα και ανακατεύω καλά. Αφήνω τα θράψαλα για 30 λεπτά.
  • Βήμα 2 Πλένω καλά τα καλαμάρια με τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω τα σώματα σε λεπτές μακριές λωρίδες και αφήνω ολόκληρα τα πλοκάμια τους.
  • Βήμα 3 Βάζω τα καλαμάρια σε μια κατσαρόλα, προσθέτω 1 ποτήρι νερό και βράζω σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Σουρώνω τα θράψαλα και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 4 Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μοσχομυρίσει προσθέτω τα θράψαλα. Ραντίζω με το κρασί και βράζω για 2 λεπτά. Προσθέτω τον ζωμό και σκεπάζω την κατσαρόλα. Αφήνω τα μαγειρευτούν για 20 λεπτά.
  • Βήμα 5 Παράλληλα βράζω τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Με μια τσιμπίδα μεταφέρω τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τα θράψαλα και ανακατεύω απαλά. Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βήμα 6 Σερβίρω αμέσως στα πιάτα, πασπαλίζω με τον μαϊντανό και σκορπίζω από 1 κουταλιά αυγά σολομού σε κάθε πιάτο.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.