Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ & ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ & ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ & ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

: 4
: 30 min
: 20 min

Πλούσιο αλλά υγιεινό και ελαφρύ γεύμα που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη, παλαιωμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Υλικά
  • 500 γρ. ΒΙΟ Σπαγετίνι Νο 10 ΗΛΙΟΣ
  • 300 γρ. σπαράγγια φρέσκα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • Για τα κεφτεδάκια
  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 60 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πέστο μαϊντανού
  • φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό
  • φύλλα από 6-7 κλαδάκια ρίγανη
  • 50 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα κεφτεδάκια: Βάζω τις νιφάδες βρώμης στο μούλτι και τις θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτω τη βρώμη και βρέχοντας τακτικά τα χέρια μου, ζυμώνω καλά. Πλάθω τα κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλω και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνω τα κεφτεδάκια και τα βράζω για 15 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 3 Για τα σπαράγγια και τα ζυμαρικά: Κόβω από τα σπαράγγια τις κορυφούλες και τις κρατάω στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαράγγια (όχι τις κορυφές) και τα βράζω για 10 λεπτά. Τα βγάζω με μια λαβίδα και τα αφήνω στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω τα ζυμαρικά και βράζω τα al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάω 1 φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα, σουρώνω τα ζυμαρικά και τα διατηρώ ζεστά.
  • Βήμα 4 Για το πέστο: Βάζω στο μούλτι τα μπλανσαρισμένα σπαράγγια (όχι τις κορυφούλες), τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τα αμύγδαλα, το σκόρδο και το κεφαλοτύρι. Δουλεύω τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος πολτός.
  • Βήμα 5 Για το σπαγγέτι: Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω τα 30 ml ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνω τις κορυφούλες από τα σπαράγγια. Τις αφήνω να ροδίσουν ελαφρά και τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνω τα κεφτεδάκια, το πέστο, τα σπαγγέτι και ανακινώ το τηγάνι προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά.
  • Βήμα 6 Σερβίρω στα πιάτα στολίζοντας με τις κορυφούλες των σπαραγγιών. Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον μπούκοβο και λίγη φρέσκια ρίγανη.

Related Posts

ΟΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

ΟΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

Παϊδάκια, μπριζολάκια, παντσέτες, τηγανιές! Να τι μου έρχεται στο νου κάθε φορά που πλησιάζει Τσικνοπέμπτη, όπως τώρα. Και φυσικά, άφθονο κρασάκι, ρετσίνα κυρίως αλλά και κοκκινέλι ή λευκό αρετσίνωτο κάθε λογής. Και μην νομίζετε ότι η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται απαραίτητα στις ασφυκτικά γεμάτες ταβέρνες (πόσο μάλλον […]

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Η αφράτη, βουτυρένια σφολιάτα «αγκαλιάζει» τέλεια το σούπερ πικάντικο κοτόπουλο. Οι πιπεριές και τα πολλά μπαχαρικά το κάνουν ξεχωριστό. Μπορεί να το σερβίρετε με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα, σαν κύριο γεύμα.



Subscribe