destination taste!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ & ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ & ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ & ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

: 4
: 30 min
: 20 min

Πλούσιο αλλά υγιεινό και ελαφρύ γεύμα που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη, παλαιωμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Υλικά
  • 500 γρ. ΒΙΟ Σπαγετίνι Νο 10 ΗΛΙΟΣ
  • 300 γρ. σπαράγγια φρέσκα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • Για τα κεφτεδάκια
  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 60 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πέστο μαϊντανού
  • φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό
  • φύλλα από 6-7 κλαδάκια ρίγανη
  • 50 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα κεφτεδάκια: Βάζω τις νιφάδες βρώμης στο μούλτι και τις θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτω τη βρώμη και βρέχοντας τακτικά τα χέρια μου, ζυμώνω καλά. Πλάθω τα κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλω και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνω τα κεφτεδάκια και τα βράζω για 15 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 3 Για τα σπαράγγια και τα ζυμαρικά: Κόβω από τα σπαράγγια τις κορυφούλες και τις κρατάω στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαράγγια (όχι τις κορυφές) και τα βράζω για 10 λεπτά. Τα βγάζω με μια λαβίδα και τα αφήνω στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω τα ζυμαρικά και βράζω τα al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάω 1 φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα, σουρώνω τα ζυμαρικά και τα διατηρώ ζεστά.
  • Βήμα 4 Για το πέστο: Βάζω στο μούλτι τα μπλανσαρισμένα σπαράγγια (όχι τις κορυφούλες), τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τα αμύγδαλα, το σκόρδο και το κεφαλοτύρι. Δουλεύω τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος πολτός.
  • Βήμα 5 Για το σπαγγέτι: Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω τα 30 ml ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνω τις κορυφούλες από τα σπαράγγια. Τις αφήνω να ροδίσουν ελαφρά και τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνω τα κεφτεδάκια, το πέστο, τα σπαγγέτι και ανακινώ το τηγάνι προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά.
  • Βήμα 6 Σερβίρω στα πιάτα στολίζοντας με τις κορυφούλες των σπαραγγιών. Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον μπούκοβο και λίγη φρέσκια ρίγανη.

Related Posts

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

Δεν μπορούμε να αμφιβάλλουμε ότι μια φυτική διατροφή προσφέρει όφελος στην υγεία του ανθρώπου. Άτομα που καταναλώνουν φυτικά τρόφιμα στην καθημερινή διατροφή τους παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, αρτηριακής πίεσης, παχυσαρκίας και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Πρωτεΐνες υπάρχουν τόσο στα φυτικά όσο […]

ΜΕΡΙΔΑ… ΓΙΑ ΔΥΟ; ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ!

ΜΕΡΙΔΑ… ΓΙΑ ΔΥΟ; ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ!

Ακόμη κι αν δεν το συνηθίζετε, σίγουρα θα έτυχε κάποια στιγμή να πάτε μόνοι σας έξω για καφέ ή φαγητό. Θυμάστε μήπως το βλέμμα αυτού που σας σέρβιρε; Ανήκετε στην κατηγορία ψηλή ξανθιά με εντυπωσιακό ντύσιμο ή ψηλός αξύριστος μελαχρινός με γυμνασμένους κοιλιακούς; Τότε εντάξει, […]