destination taste!

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

: 4
: 20 min
: 45 min

Το γλυκό και αμυλώδες καλαμπόκι είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για χορταστικές, κρεμώδεις σούπες. Είναι απείρως προτιμότερο να επιλέξουμε βιολογικό καλαμπόκι, μιας και τα περισσότερα είδη συμβατικής καλλιέργειας είναι γενετικά τροποποιημένα.

Υλικά
  • 250 ml γάλα κρύο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 500 γρ. καλαμπόκι (κατεψυγμένο ή κονσέρβας στραγγισμένο), κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι, απαλό ή μέτριο
  • 500 ml ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ βάζω 3 κουτ. σούπας από το κρύο γάλα, προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί. Αδειάζω το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το καλά στραγγισμένο καλαμπόκι και το κάρι και ανακατεύω. Σοτάρω για άλλα 5 λεπτά, προσθέτω το μείγμα του γάλακτος, την κρέμα γάλακτος και το ζωμό και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση.
  • Βήμα 3 Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό. Αποσύρω από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις. Ξαναρίχνω την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα (που έχω προηγουμένως καθαρίσει) και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και αποσύρω.
  • Βήμα 4 Σερβίρω αμέσως, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Ένας υπέροχος κορμός αρκετά διαφορετικός από τον κλασσικό σοκολατένιο. O πουρές φυστικιών είναι που δίνει την πιο έντονη γεύση.