Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

: 4
: 20 min
: 45 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μία υπέροχα γευστική πρόταση με τεράστια αντιοξειδωτική αξία! To καλαμπόκι παρέχει πληθώρα πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, ο φώσφορος και το μαγνήσιο. Το κάρυ είναι ένα μείγμα μπαχαρικών, που έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτική δράση. Η προσθήκη της κρέμας γάλακτος και του αγελαδινού βούτυρο στην συνταγή ενισχύει την απόδοσή της σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Μία σούπα με σημαντικές διατροφικές ιδιότητες για την αποτελεσματική τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, απαραίτητο για άτομα που εμφανίζου υψηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες!

Υλικά
  • 250 ml γάλα κρύο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 500 γρ. καλαμπόκι (κατεψυγμένο ή κονσέρβας στραγγισμένο), κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι, απαλό ή μέτριο
  • 500 ml ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ βάζω 3 κουτ. σούπας από το κρύο γάλα, προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί. Αδειάζω το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το καλά στραγγισμένο καλαμπόκι και το κάρι και ανακατεύω. Σοτάρω για άλλα 5 λεπτά, προσθέτω το μείγμα του γάλακτος, την κρέμα γάλακτος και το ζωμό και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση.
  • Βήμα 3 Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό. Αποσύρω από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις. Ξαναρίχνω την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα (που έχω προηγουμένως καθαρίσει) και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και αποσύρω.
  • Βήμα 4 Σερβίρω αμέσως, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

Για να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας, ξεκινήστε και βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε χοντρό αλάτι. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και ξεφλουδίστε τα λαχανικά σας πριν τα πλύνετε. Κόψτε τα σε όσο γίνεται, ισομεγέθη κομμάτια. Μόλις πάρει βράσει το νερό, ρίξτε τα λαχανικά. Μην […]



Subscribe