ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ
Οι καραμέλες των παιδικών μας χρόνων. Αυτά τα ζαχαρωμένα λουκουμάκια με την ανεπαίσθητη γεύση τριαντάφυλλο απογειώνουν τα σοκολατένια σουφλεδάκια και ξυπνάνε παιδικές αναμνήσεις.
Υλικά
- 6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%
- 300 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. αλεύρι απ
- 8 καραμέλες Τσάρλεστον
Διαδικασία
- Βήμα 1 Λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όταν τα υλικά λιώσουν καλά και σχηματίσουν μια βελούδινη και γυαλιστερή κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βήμα 2 Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά.
- Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
- Βήμα 4 Βουτυρώνω καλά μεταλλικές φόρμες για σουφλέ και τις πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.
- Βήμα 5 Μοιράζω το μίγμα του σουφλέ στα φορμάκια και βυθίζω σε κάθε ένα από μια καραμελίτσα Τσάρλεστον.
- Βήμα 6 Βάζω τα σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 8-10 λεπτά.