destination taste!

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

: 4
: 15 min
: 10 min

Οι καραμέλες με τις περισσότερες παιδικές αναμνήσεις γίνονται τέλεια γέμιση για τα σοκολατένια σουφλέ.

Υλικά
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. αλεύρι απ
  • 12 καραμέλες γάλακτος
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όταν τα υλικά λιώσουν καλά και σχηματίσουν μια βελούδινη και γυαλιστερή κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Βήμα 2 Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
  • Βήμα 4 Βουτυρώνω καλά μεταλλικές φόρμες για σουφλέ και τις πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.
  • Βήμα 5 Μοιράζω το μίγμα του σουφλέ στα φορμάκια. Πιάνω 3 καραμέλες γάλακτος μαζί και τις βυθίζω στο κέντρο της φόρμας χωρίς όμως να τις πατήσω πολύ. Δεν πρέπει να φτάσουν μέχρι να αγγίξουν την φόρμα.
  • Βήμα 6 Βάζω τα σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 8-10 λεπτά.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

«Παίξτε» με τις γεύσεις και τα χρώματα των σταφυλιών επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα σας!