Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΦΟΛΙΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΦΟΛΙΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΦΟΛΙΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

: 6
: 20 min
: 50 min

Είναι το τέλειο σνακ για πιτσιρίκια, αφού συνδυάζει τραγανή σφολιάτα με νόστιμο κοτόπουλο και φρέσκο τυρί κρέμα. Θα τα λατρέψουν!

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 400 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 220 γρ. ARLA φρέσκο τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. βούτυρο LURPAK, μαλακωμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ARLA mozzarella, τριμμένη
  • 1-2 ντομάτες, κομμένες σε στρογγυλές, χοντρές φέτες (χρειάζονται 6 φέτες)
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 10-12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη 1 κουταλιά βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Πασπαλίζω την πάπρικα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι να καβουρδιστούν. Προσθέτω τους κύβους του κοτόπουλου και σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά. Αλατίζω και πασπαλίζω με τα μισά μυρωδικά. Αφήνω το κοτόπουλο στην άκρη να κρυώσει.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολάκι βάζω το υπόλοιπο βούτυρο και τα υπόλοιπα μυρωδικά και ανακατεύω με ένα κουτάλι για να ενωθούν.
  • Βήμα 3 Βουτυρώνω 6 βαθιές θήκες για μάφινς και τοποθετώ σε κάθε θήκη από 1 χοντρή φέτα ντομάτας. Ανοίγω το φύλλο σφολιάτας και με ένα στρογγυλό τσέρκι κόβω 12 κύκλους. Βάζω τα 6 φύλλα σφολιάτας στις θήκες και πιέζω για να κολλήσουν στην ντομάτα και στα τοιχώματα. Ανακατεύω το κοτόπουλο με το τυρί κρέμα και την μοτσαρέλα και γεμίζω τα μάφινς. Σκεπάζω με τα άλλα 6 κομμάτια σφολιάτας και πιέζω λίγο για να κολλήσουν στην γέμιση και στο κάτω φύλλο που βρίσκεται μέσα στη θήκη. Αλείφω με το μείγμα του βουτύρου και ψήνω για 50 λεπτά.
  • Βήμα 4 Βγάζω τα μάφινς από το φούρνο, τα αφήνω για 10 λεπτά και τα αναποδογυρίζω σε ένα ξύλο κοπής.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

Για να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας, ξεκινήστε και βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε χοντρό αλάτι. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και ξεφλουδίστε τα λαχανικά σας πριν τα πλύνετε. Κόψτε τα σε όσο γίνεται, ισομεγέθη κομμάτια. Μόλις πάρει βράσει το νερό, ρίξτε τα λαχανικά. Μην […]



Subscribe