Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

: 24
: 25 min
: 20 min

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
  • 4 κρόκους αυγών, χτυπημένους
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 345 ml νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 120 ml χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • Σπόρους από 1 ρόδι
  • 1 αυγό, για επάλειψη
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • Λίγο βούτυρο για τις φόρμες
  • Λίγο αλεύρι για τις φόρμες
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω ελαφρά και πασπαλίζω με αλεύρι 12 θήκες για μάφινς (αν έχω δύο ταψάκια για μάφινς προετοιμάζω 24 θήκες για μάφινς).
  • Βήμα 2 Ανοίγω τα φύλλα σφολιάτας και κόβω με κουπάτ μαργαρίτα 24 φύλλα. Μεταφέρω τα σφολιατάκια-μαργαρίτες στις θήκες των μάφινς, πιέζω ελαφρά στη βάση και στα τοιχώματα, φροντίζοντας να μη χαλάσω το σχήμα τους και ψήνω στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Βήμα 3 Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ανακατεύω το νερό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βάζω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός (όχι να πήξει). Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τη μισή ποσότητα του μείγματος στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν. Αδειάζω το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα και επαναφέρω σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύω καλά. Τέλος, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνω στην άκρη για να κρυώσει.
  • Βήμα 4 Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη τα σφολιατάκια και τα γεμίζω με κρέμα λεμονιού. Απογεμίζω με σπόρους ροδιού και σερβίρω.

Related Posts

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ που φτιάχνετε πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμα γρηγορότερα!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Μια υπέροχη τάρτα με μεσογειακή ζύμη μπριζέ, γλυκοπατάτες και κόκκινα κρεμμύδια, που θα αγαπήσετε! Οι γλυκοπατάτες μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελληνική κουζίνα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει πολλούς φανς.



Subscribe