Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ

: 4-6
: 20 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία σαλάτα με πλούσια γεύση, την οποία μας προτείνει η Ντίνα και ακολουθεί τις αρχές της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής περιλαμβάνοντας πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Γεμάτη από φυτικές ίνες για σωστή γαστρεντερική λειτουργία και κάλιο για προστασία από τον κίνδυνο της υπέρτασης! Τα μυρωδικά, σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα των λαχανικών σε αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C, λυκοπένιο, φλαβονοειδή) αποτελούν μία μοναδική πρόταση για τη θωράκιση της καρδιάς και την αποτελεσματική προστασία του ανοσοποιητικού από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό θα το διαπιστώσετε μέσα από την ανάλυση των άφθονων «αντιοξειδωτικών” μονάδων ORAC με τις οποίες θα σας τροφοδοτήσει στα πλαίσια της καθημερινής αναγκαίας απαίτησης.

Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαραθόριζα, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα, με κόκκους
  • 5 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη σαλάτα: Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αδειάζω σε μια μεγάλη, φαρδιά και βαθιά πιατέλα –αποφεύγω τις σαλατιέρες και τα μεγάλα μπολ γιατί όλο το πυκνό ντρέσινγκ θα πάει στον πυθμένα.
  • Βήμα 2 Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ χτυπάω με το πιρούνι τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το ξίδι, το πετιμέζι και το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να ενωθούν καλά. Χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα προσθέτω σταδιακά όσο ελαιόλαδο χρειαστεί, ώσε να φτιάξω μια λεία και παχύρρευστη σάλτσα.
  • Βήμα 3 Περιχύνω τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

Η απόλυτη τούρτα σοκολατίνα με εντυπωσιακές ρίγες που θυμίζουν ζέβρα. Η τεχνική της «ζέβρας» στα κέικ, είναι διάσημη, αλλά η σε μορφή τούρτας μπορείτε να την φτιάξετε για γενέθλια ή επίσημα τραπέζια.



Subscribe