destination taste!

ΡΥΖΟΜΠΟΥΡΕΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΡΥΖΟΜΠΟΥΡΕΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΡΥΖΟΜΠΟΥΡΕΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 4
: 20 min
: 15 min

Πικάντικο μεζεδάκι που μπορείτε να βάλετε όποια τυριά σας αρέσουν. Δοκιμάστε συνδυασμούς όπως μπλε τυρί Δανίας με γραβιέρα γλυκιά ή πικάντικο κεφαλοτύρι με απαλό ανθότυρο…

Υλικά
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 400 γρ. βρασμένο ελληνικό ρύζι, μεσόσπερμο γλασέ (το μετράτε αφού βράσει)
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 150 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 10-12 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • Λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το βρασμένο ρύζι, τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες, το αυγό, το δυόσμο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βήμα 2 Ανοίγω τα φύλλα κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι τα κόβω από την μακριά πλευρά στη μέση, δημιουργώντας 2 μακριές λωρίδες από το κάθε ένα φύλλο (σύνολο 20 λωρίδες).
  • Βήμα 3 Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Αλείφω την πρώτη λωρίδα φύλλου με λιωμένο βούτυρο και βάζω στην άκρη του φύλλου 2 γεμάτες κουταλιές γέμιση. Κλείνω πρώτα δεξιά κι αριστερά το φύλλο και κατόπιν το ρολάρω μέχρι το τέλος, δημιουργώντας ένα μακρύ ρολάκι. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν.
  • Βήμα 4 Τηγανίζω τα μπουρέκια λίγα λίγα (για να μην πέσει η θερμοκρασία του ελαιολάδου) μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα. Τα βγάζω με τσιμπίδα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  • Βήμα 5 Τα σερβίρω ζεστά.

Related Posts

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!