[email protected] με την Ντίνα 17/2/2018

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΣΥΚΑ
Ингредиенты
Εκτέλεση/Instructions
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
-
Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι και με τα χέρια μας ανοίγουμε τις ίνες του
-
Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε μικρά κομμάτια
-
Μεταφέρουμε το ψιλοκομμένο κανταΐφι σε ένα wok και το στεγνώνουμε για 2-3 λεπτά
-
Προσθέτουμε το βούτυρο και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν όλες οι ίνες από το λιωμένο βούτυρο και να ροδίσει
-
Σε ένα μπολ βάζουμε την μοτσαρέλα, το ρεγκάτο, το μπλε τυρί Δανίας, τα αποξηραμένα σύκα και το πιπέρι
-
Απλώνουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ
-
, την μισή ποσότητα από το καβουρδισμένο κανταΐφι και καλύπτουμε με το μείγμα των τυριών
-
Τέλος, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε την τυρόπιτα
-
Ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει
-
Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε