destination taste!

Prep Time 30 мин Rest Time 2 час Total Time 2 часа 30 мин. Servings: 4

Ингредиенты

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη σαντιγί με το μασκαρπόνε, με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, με μεγάλες και ανάλαφρες κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της σαντιγί.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά.

  3. Βάζω μια στρώση από θρυμματισμένα μελομακάρονα σε 4 φαρδιά γυάλινα ποτήρια (π.χ. του ουίσκι). Σκεπάζω με μια καλή στρώση από το μείγμα μασκαρπόνε και καλύπτω με άλλη μια στρώση από τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Τέλος, περιχύνω με τη λιωμένη κουβερτούρα. Βάζω τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να παγώσουν και τα σερβίρω.

author-sign

Δείτε επίσης...