destination taste!

Prep Time 20 мин Cook Time 45 мин Total Time 1 час 5 мин. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζω 3 κουτ. σούπας από το κρύο γάλα, προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί. Αδειάζω το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύω καλά.

  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το καλά στραγγισμένο καλαμπόκι και το κάρι και ανακατεύω. Σοτάρω για άλλα 5 λεπτά, προσθέτω το μείγμα του γάλακτος, την κρέμα γάλακτος και το ζωμό και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση.

  3. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό. Αποσύρω από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις. Ξαναρίχνω την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα (που έχω προηγουμένως καθαρίσει) και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και αποσύρω.
    Σερβίρω αμέσως, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Note

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μία υπέροχα γευστική πρόταση με τεράστια αντιοξειδωτική αξία! To καλαμπόκι παρέχει πληθώρα πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, ο φώσφορος και το μαγνήσιο. Το κάρυ είναι ένα μείγμα μπαχαρικών, που έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτική δράση. Η προσθήκη της κρέμας γάλακτος και του αγελαδινού βούτυρο στην συνταγή ενισχύει την απόδοσή της σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Μία σούπα με σημαντικές διατροφικές ιδιότητες για την αποτελεσματική τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, απαραίτητο για άτομα που εμφανίζου υψηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες!

author-sign

Δείτε επίσης...