destination taste!

Prep Time 20 мин Cook Time 100 мин Total Time 2 часа Servings: 6

Υλικά

Για τη γέμιση

Για το ψήσιμο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Απλώνω το κρέας επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, το σκουπίζω καλά, το αλατοπιπερώνω και το απλώνω μπροστά μου με το δέρμα προς τα κάτω.

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη μουστάρδα, το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αλείφω με το μείγμα όλο το κρέας από την εσωτερική μεριά και στρώνω το μπέικον. Τοποθετώ τα μπαστουνάκια γραβιέρα στο κέντρο και με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού τυλίγω σε σφιχτό ρολό. Δένω με σπάγγο μαγειρικής και τοποθετώ το ρολό σε μια γάστρα ή βαθύ ταψί. Σκορπίζω ολόγυρα τις πατάτες, τη γλυκοπατάτα, το πράσο, τα μανταρίνια και το πορτοκάλι.

Για το ψήσιμο

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύω καλά. Αδειάζω όλο το μείγμα μέσα στη γάστρα για να βραχούν καλά το ρολό και τα λαχανικά. Σκεπάζω τη γάστρα με το καπάκι της ή με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 1½ ώρα. Αφαιρώ το καπάκι (ή το αλουμινόχαρτο), δυναμώνω τη φωτιά στους 200°C και ψήνω για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το ρολό.

  2. Σερβίρω το ρολό κομμένο σε χοντρές φέτες συνοδεύοντάς το με τα λαχανικά και πασπαλίζω με λίγο άνηθο.

author-sign

Δείτε επίσης...