destination taste!

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.

Prep Time 30 мин Cook Time 4 мин Rest Time 30 мин Total Time 1 час 4 мин. Servings: 4

Ингредиенты

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά

  2. Πασπαλίζω την πάπρικα, το κάρι, το καγιέν και το τζίντερ και τα μαγειρεύω για 30 να μοσχομυρίσουν

  3. Ρίχνω το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνω και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να ροδίσει (περίπου 15 λεπτά)

  4. Βγάζω το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και το αφήνω στην άκρη

  5. Χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι, ρίχνω την πιπεριά και το τσίλι και σοτάρω για 4-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να μείνει τραγανή

  6. Προσθέτω, το θυμάρι, την μουστάρδα και επαναφέρω το κοτόπουλο στο γουόκ

  7. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τον μαϊντανό

  8. Διορθώνω το αλατοπίπερο, αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω τη γέμιση σε ένα μπολ

  9. Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ

  10. Ανακατεύω στη γέμιση το γιαούρτι και τα 150 γρ

  11. τσένταρ

  12. Βάζω τις 2 τορτίγιες στη λαμαρίνα του φούρνου και ισομοιράζω τη γέμιση

  13. Σκεπάζω με τις 2 τορτίγιες και πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί

  14. Ψήνω στο γκριλ για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί

  15. Σερβίρω αμέσως

author-sign

Δείτε επίσης...