Αμαρτωλό γλυκό που το καλοκαίρι με τα φρέσκα σύκα γίνεται ονειρεμένο. Η σοκολατένια βάση είναι πολύ διαφορετική από τις γνωστές μαρέγκες αλλά και η κρέμα φουντουκιού είναι υπέροχη.

Πάβλοβα σοκολάτας με κρέμα φουντουκιού και φρέσκα σύκα
Ингредиенты
Εκτέλεση/Instructions
-
Για την βάση: Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C
-
Σχεδιάζω με μολύβι έναν κύκλο με διάμετρο 22 εκ
-
, επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και βάζω το χαρτί μέσα στη λαμαρίνα
-
Βάζω τα ασπράδια με 55 γρ
-
από την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθούν απαλές κορυφές μαρέγκας
-
Προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη πασπαλιστά, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα της μαρέγκας μέχρι να τελειώσει όλη η ζάχαρη και να ενσωματωθεί πλήρως
-
Μεταφέρω τη μαρέγκα σε ένα μεταλλικό μπολ και προσθέτω την πούδρα φουντουκιού, την τριμμένη σοκολάτα και τα μπισκότα
-
Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ και μόλις ενωθούν τα υλικά αδειάζω την μαρέγκα επάνω στο κέντρο του κύκλου που έχω σχεδιάσει
-
Με μια σπάτουλα απλώνω την μαρέγκα μέχρι να καλύψω όλο τον κύκλο (δεν χρειάζεται να είναι τέλεια απλωμένο)
-
Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά
-
Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και μεταφέρω τη βάση σε σχάρα για να κρυώσει
-
Για την κρέμα: Σε ένα μεταλλικό μπολ, χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους, τη μισή ζάχαρη (20 γρ
-
) και το κορν φλάουρ και τα αφήνω στην άκρη
-
Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζω τον λοβό βανίλιας και «ξύνω τα σποράκια»
-
Ρίχνω το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη, τα σποράκια και τα ξυλάκια της βανίλιας
-
Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνω να πάρει μια βράση
-
Βάζω ένα σουρωτήρι στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους και ρίχνω το 1/3 της ποσότητας του ζεστού γάλακτος
-
Ανακατεύω γρήγορα και μόλις ενσωματωθεί προσθέτω άλλο 1/3 γάλακτος
-
Συνεχίζω το ανακάτεμα και προσθέτω την τελευταία δόση γάλακτος και ανακατεύω καλά
-
Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα που έβρασα το γάλα και την βάζω πάλι στη φωτιά
-
Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει και αποσύρω από τη φωτιά
-
Προσθέτω το παγωμένο βούτυρο και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με την κρέμα
-
Αδειάζω την κρέμα σε ένα πιρέξ, σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε επάνω στην κρέμα) και την αφήνω να κρυώσει στο ψυγείο
-
Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο και την αδειάζω σε ένα μπολ
-
Χτυπάω με το σύρμα για να αφρατέψει και προσθέτω την πάστα φουντουκιού και το μαλακωμένο βούτυρο χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνει αφράτη
-
Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και με το μίξερ χειρός
-
Συναρμολόγηση: Αδειάζω την κρέμα επάνω στην κρύα, σοκολατένια βάση και απλώνω με ένα κουτάλι
-
Σκορπίζω τα σύκα, τα φουντούκια και το ξύσμα σοκολάτας
-
Ραντίζω με λίγο σιρόπι σοκολάτας και σερβίρω