destination taste!

Ένα κυριακάτικο και χορταστικό φαγάκι με αρώματα Μαρόκου. Το ρας ελ Χανούτ είναι από τα αγαπημένα μου μείγματα μπαχαρικών που ανακάλυψα στα ταξίδια μου στη Βόρεια Αφρική. Αναζητήστε το στα μεγάλα μπαχαράδικα!

Prep Time 20 мин Cook Time 2H15 мин Rest Time 30 мин Total Time 52 мин. Servings: 6

Ингредиенты

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα

  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα μπαχαρικά (ρας ελ χανούτ, κύμινο, κάρι, πάπρικα), αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  3. Πλένω το κοτόπουλο, το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και το πασπαλίζω καλά (μέσα έξω) με τα μισά μπαχαρικά

  4. Αλείφω εσωτερικά με τη μουστάρδα, κάνοντας ελαφρύ μασάζ

  5. Βάζω σε μια βαθιά γάστρα τα καρότα, το πορτοκάλι και το λεμόνι κομμένα σε σκελίδες και το σκόρδο

  6. Πασπαλίζω με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου

  7. Τοποθετώ επάνω στα λαχανικά το κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω και προσθέτω τους αστεροειδής γλυκάνισους

  8. Γεμίζω την κοιλιά με τα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό) και ρίχνω και λίγα επιπλέον κλαδάκια θυμαριού επάνω στο κοτόπουλο

  9. Ραντίζω με το χυμό και το ελαιόλαδο και προσθέτω στη γάστρα (όχι επάνω στο κοτόπουλο), 1 φλιτζάνι νερό

  10. Βάζω τη γάστρα στο φούρνο και ψήνω για 15 λεπτά

  11. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 2 ώρες

  12. Στα μισά περίπου του χρόνου ψησίματος, ελέγχω αν χρειάζονται επιπλέον υγρά και προσθέτω λίγο νερό ακόμη

author-sign

Δείτε επίσης...