destination taste!

Prep Time 15 мин Cook Time 50 мин Total Time 1 час 5 мин. Servings: 6

Υλικά

Για την διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 20-22 εκ. με τρύπα στη μέση.

  2. Βάζω σε ένα μπολ το βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα και να αφρατέψουν. Προσθέτω τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Αρχίζω να προσθέτω εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, προσθέτω τα μύρτιλα και ανακατεύω απαλά για να σκορπίσουν στο μείγμα.

  4. Ψήνω το κέικ για 50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει απαλά. Αποσύρω από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά και το αναποδογυρίζω σε σχάρα να κρυώσει.

Για την διακόσμηση

  1. Κοσκινίζω την ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτω τη βανίλια. Ξεκινάω να ρίχνω λίγο λίγο γάλα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό γλάσο. Περιχύνω το κέικ με το γλάσο και στολίζω με τα φρέσκα μύρτιλα.

author-sign

Δείτε επίσης...