Η ινδική κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μου. Λατρεύω το κάρυ, το μπασμάτι και τις γαρίδες.

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΜΑΤΙ
Ингредиенты
Εκτέλεση/Instructions
-
Για το ρύζι: Βάζω σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά
-
Προσθέτω το κάρδαμο, τον κόλιανδρο, το σαφράν και το τζίντζερ και τα σοτάρω μέχρι να μοσχομυρίσουν
-
Ρίχνω το μπασμάτι, ανακατεύω για να σωταριστεί και προσθέτω τις σταφίδες
-
Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 600 γρ
-
ζεστό νερό
-
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της
-
Αφήνω το ρύζι να σιγοβράσει για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να σχηματιστούν στην επιφάνεια μικρές τρυπίτσες
-
Για τις γαρίδες: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν
-
Προσθέτω το κάρδαμο, τον κόλιανδρο και το τζίντζερ και σοτάρω για 1-2 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσουν
-
Ρίχνω τις γαρίδουλες και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν
-
Προσθέτω το μείγμα αρωματικών που υπάρχει μέσα στο Goan Curry kit, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά
-
Με μια λαβίδα, αφαιρώ τις γαρίδες από την κατσαρόλα και τις αφήνω στην άκρη
-
Ρίχνω στην κατσαρόλα την πάστα και την σάλτσα κάρυ από το Goan Curry kit και ανακατεύω
-
Προσθέτω ½ φλιτζ
-
ζεστό νερό, το γάλα καρύδας, ανακατεύω και αφήνω να πάρουν βράση τα υλικά
-
Επαναφέρω τις γαρίδες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά
-
Ανακατεύω το μπασμάτι με ένα πηρούνι, για να γίνει σπυρωτό και σερβίρω στα πιάτα
-
Μοιράζω τη σάλτσα με τις γαρίδες και σερβίρω αμέσως