Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ

: 2
: 20 min
           
: 2 hr

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Γεύμα στο οποίο περιλαμβάνονται μία σημαντική ποικιλία θρεπτικών συστατικών! Σίδηρος για καλύτερη αιμοποίηση, πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας για αποτελεσματικές βιολογικές λειτουργίες και άλλα συστατικά (π.χ. κρεατίνη) για την τόνωση του μυϊκού συστήματος. Η θρεπτική πληρότητα του πιάτου συμπληρώνεται με την παρουσία βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες ενισχύουν σημαντικά το νευρικό σύστημα και αναβαθμίζουν τη λειτουργία του μεταβολισμού. Το φρέσκο τυρί κρέμα, η κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά και το στραγγιστό γιαούρτι ενισχύουν την απόδοση της συνταγής σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D. Τα θρεπτικά συστατικά αυτά σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Μία πρωτότυπη και παράλληλα πολύ γευστική συνταγή με την υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας!

Υλικά
  • 150 γρ. ζαμπόν από μπούτι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla
  • 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ αναμειγνύω τα υλικά της γέμισης εκτός της πιπεριάς και πιπερώνω. Απλώνω τις φέτες του αλλαντικού τη κάθε μια ξεχωριστά πάνω σε πλαστική μεμβράνη. Μοιράζω στο κέντρο τους την κρέμα τυριού και τα μπαστουνάκια πιπεριάς. Τυλίγω τις φέτες σε ρολά μέσα στη πλαστική μεμβράνη.
  • Βήμα 2 Βάζω τα ρολά στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η κρέμα. Την ώρα του σερβιρίσματος, βγάζω από το ψυγείο, αφαιρώ την πλαστική μεμβράνη και κόβω σε μεγάλα κομμάτια. Σερβίρω σε πιατέλα. Αν θέλω περιχύνω με λίγο επιπλέον, βαλσαμικό ξύδι.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

Αγαπημένα ταρτάκια που συνήθως, τα σερβίρω σε απογευματινό καφέ ή τσάι.



Subscribe