Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

: 4
: 10 min
: 25 min

Πιάτο με έντονες οξύτητες για όσους αγαπούν τα δυνατά αρώματα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα εσπεριδοειδή επιλέγοντας γκρέιπφρουτ, λάιμ, σαγκουίνι, κίτρο...

Υλικά
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1000 ml (περίπου) λαχανικών, καυτός
  • 300 γρ. ρύζι Καρολίνα ή αρμόριο
  • 80 ml λικέρ πορτοκάλι
  • χυμός & ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμός & ξύσμα από 1 μανταρίνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το τελείωμα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθούν και προσθέτω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί και προσθέτω το ρύζι. Συνεχίζω το σοτάρισμα ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει το ρύζι και να γίνει διάφανο. Σβήνω με το λικέρ πορτοκάλι και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ξεκινάω να ρίχνω τον καυτό ζωμό με μια κουτάλα της σούπας και προσθέτω κουταλιές μόνο όταν δω ότι έχει απορροφηθεί η προηγούμενη δόση. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περίπου 20 λεπτά.
  • Βήμα 2 Προσθέτω τους χυμούς το φρούτων, αφήνω να βράσει για 2 λεπτά το ριζότο και αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτω τα ξύσματα, το βούτυρο, το κουκουνάρι και το πεκορίνο. Ανακατεύω καλά και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤA ΟΣΠΡΙΑ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ!

ΤA ΟΣΠΡΙΑ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ!

Τα παραδοσιακά πιάτα με όσπρια είναι λίγο πολύ γνωστά: γίγαντες πλακί, φάβα, ρεβιθάδα και πολλά ακόμα. Μην τα περιορίσετε όμως εκεί. Οσπριοκεφτέδες Βράζω όποιο όσπριο θέλω (φακές, ρεβίθια, κουκιά, φάβα), απλά και κλασικά, το αλατίζω στο τέλος, το στραγγίζω και το πολτοποιώ στο μπλέντερ μέχρι […]

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΦΘΗΝΑ ΥΛΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΦΘΗΝΑ ΥΛΙΚΑ

Γλώσσα, μάγουλα, βοδινή ουρά, λάπα, πανσέτα. Αγνοημένα, παρεξηγημένα, αν και νόστιμα, τα «δεύτερα» κομμάτια κρέατος είχαν μείνει στο περιθώριο τα χρόνια των «παχιών αγελάδων», επανέρχονται όμως και κερδίζουν τη θέση που τους αξίζει, ακόμα και στο γιορτινό τραπέζι. Φερθείτε έξυπνα και αποσπάστε το μάξιμουμ της […]



Subscribe