ΡΥΖΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ
Γρήγορο και πεντανόστιμο φαγάκι που γίνεται σε ένα σκεύος. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μανιταράκια, φινόκιο, τριμμένο καρότο, ή όποιο άλλο λαχανικό αγαπάτε.
Υλικά
- 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 3 κουτ. σούπας Lurpak Soft
- 3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 200 γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
- 10 μίνι καλαμποκάκια κονσέρβας, καλά στραγγισμένα
- 4 φλιτζ. τσαγιού βρασμένο ρύζι jasmin, πολύ καλά στραγγισμένο
- ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Σε ένα τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνω καλά 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά σησαμέλαιο ρίχνω τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαγειρευτούν αλλά να έχουν τη μορφή σκραμπλ.
- Βήμα 2 Αδειάζω τα αυγά σε ένα πιάτο και επαναφέρω το γουόκ στη φωτιά.
- Βήμα 3 Ρίχνω το υπόλοιπο lurpak και το υπόλοιπο σησαμέλαιο να ζεσταθούν. Ρίχνω τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τα ανάμεικτα λαχανικά και τα καλαμποκάκια, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Βήμα 4 Προσθέτω το βρασμένο ρύζι και τα αυγά. Διορθώνω το αλατοπίπερο και σερβίρω αμέσως.