Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΥΖΙ ΦΟΥΡΝΙΣΤΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΡΥΖΙ ΦΟΥΡΝΙΣΤΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΡΥΖΙ ΦΟΥΡΝΙΣΤΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

: 6
: 20 min
: 35 min

Με το ρύζι συνοδεύουμε όλα τα ψητά κρεατικά και πουλερικά φούρνου, σούβλας και σχάρας αλλά και τα μαγειρευτά της κατσαρόλας. Μπορούμε να το σερβίρουμε και μόνο τους, σαν κύριο πιάτο και να το συνοδέψουμε με σαλάτα εποχής ή με βραστά χόρτα.

Υλικά
  • 3 φλιτζ. τσαγιού μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι γλασέ
  • 2½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα μέχρι να αφρίσουν
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα δυόσμου, πολύ ψιλοκομμένα (ή 2 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος)
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω το ρύζι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το στραγγίζω καλά, και το αδειάζω σε μια λεκανίτσα και προσθέτω το γιαούρτι, τα τυριά, τα αυγά, το δυόσμο (φρέσκο ή ξερό), αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 2 Αλείφω με το βούτυρο ένα μέτριο, βαθύ ταψί, αδειάζω το ρύζι και ισιώνω την επιφάνειά του με ένα κουτάλι.
  • Βήμα 3 Ψήνω το ρύζι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά. Όταν το ρύζι αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια το βγάζω, το αφήνω να κρυώσει λίγο, το κόβω σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρω.

Related Posts

ΦΩΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΦΩΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Μία ντελικάτη μους γιαουρτιού συνοδεύει το τραγανό φύλλο καταϊφι.

ΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

ΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Ακούγεται περιέργο αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι εξαιρετικό κρύο πιάτο για να συνοδεύσει ένα δροσερό Peleano. Σε ένα επίσημο δείπνο θα κλέψει τις εντυπώσεις σε γεύση και εμφάνιση.



Subscribe