Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE

: 8-10
: 15 min
: 35 min

Διάσημο κέικ της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής με απαλή υφή, πλούσια κρέμα και γιαουρτένια γεύση.

Υλικά
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουτ. σούπας κακάο, άγλυκο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 300 γρ. ηλιέλαιο
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • 1 κουτ. σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι για την φόρμα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί για την διακόσμηση
  • λίγες ζακυνθινές μάντολες (προαιρετικά)
  • Για την κρέμα
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την κρέμα: Βάζω όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάω για 5-6 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Μεταφέρω την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και την διατηρώ στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
  • Βήμα 2 Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Βήμα 4 Bάζω στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και αυγά και τα χτυπάω μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτω το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, την βανίλια και το χρώμα και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτω το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
  • Βήμα 5 Βουτυρώνω μια φόρμα 20-22 εκ. και την πασπαλίζω με λίγο αλεύρι. Τινάζω λίγο για να φύγει η περιττή ποσότητα. Αδειάζω το μείγμα του κέικ και ισιώνω με ένα κουτάλι.
  • Βήμα 6 Ψήνω για 30-35 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν το κέικ είναι ακόμα υγρό συνεχίζω το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 7 Βγάζω από το φούρνο, αφήνω τη φόρμα να σταθεί για 10 λεπτά και ξεφορμάρω το κέικ. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 8 Με ένα μεγάλο μαχαίρι, κόβω το κέικ στη μέση.
  • Βήμα 9 Απλώνω την κρέμα σε όλη την επιφάνεια και καλύπτω με το άλλο μισό κέικ. Στολίζω το κέικ με την σαντιγί και σκορπίζω τις μάντολες.
  • Βήμα 10 Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]

ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία ιδανική πρόταση για πρωινό, σνακ ή ενδιάμεσο μικρογεύμα (δεκατιανό ή απογευματινό). Το ταχίνι έχει μεγάλη θρεπτική αξία και ως εκ τούτου αποτελεί μία πολύ υγιή προσθήκη στη διατροφή.



Subscribe