Η αγαπημένη μας Σεφ μοιράζεται τα γευστικά μυστικά της για μία λαχταριστή μακαρονόπιτα με σπανάκι.
Μακαρονόπιτα με σπανάκι
Ingredients
Instructions
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αέρα και αντιστάσεις.
-
Βουτυρώνω καλά ένα ταψί 22x33 εκ. και το αφήνω στην άκρη.
-
Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, ρίχνω τα μακαρόνια και τα βράζω 2-3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αβγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το αλάτι και τη φέτα.
-
Σουρώνω τα μακαρόνια, τα ρίχνω μέσα στο μπολ με την κρέμα και ανακατεύω καλά.
-
Προσθέτω το σπανάκι, ανακατεύω και το αφήνω να μαραθεί από τα ζεστά μακαρόνια.
-
Στρώνω τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψάκι αφού τα αλείψω ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο με ελαιόλαδο.
-
Στη συνέχεια, ρίχνω από πάνω τη γέμιση.
-
Προσθέτω τη μοτσαρέλα, ισιώνω καλά την επιφάνεια και σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας (βουτυρωμένα μεταξύ τους).
-
«Σφραγίζω» τις άκρες των φύλλων και χαράζω τη μακαρονόπιτα.
-
Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.