Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ζέβρα κέικ με στέβια

Ζέβρα κέικ με στέβια
Αξιολογήσεις 1 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 100 γρ. σπορέλαιο
  • 65 γρ. στέβια κρυσταλλική
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 220 ml γάλα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τη στέβια. Προσθέτω το σπορέλαιο και το γιαούρτι και ανακατεύω με το σύρμα. Ρίχνω το γάλα, το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύω καλά.
    Τέλος, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα.

  2. Χωρίζω το μείγμα σε δύο ίσα μέρη και ρίχνω το κακάο στο ένα. Ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.

  3. Λαδώνω και αλευρώνω μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20 εκ. Ρίχνω 2 κουταλιές από το λευκό μείγμα στο κέντρο της φόρμας. Συνεχίζω, ρίχνοντας 2 κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα στο κέντρο του λευκού. Συνεχίζω εναλλάσσοντας τα δύο μείγματα μέχρι να τελειώσουν.

  4. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο για 35-40 λεπτά.

Keywords: Ζέβρα,κέικ,με,στέβια

Σας ευχαριστώ!