Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ζελεδάκια με κεράσι και σουσάμι

Ζελεδάκια με κεράσι και σουσάμι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Rest Time: 4 ώρα Total Time: 4 ώρες 30 λεπτά.
Servings 30
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 300 γρ. φρέσκος χυμός κεράσι ή όποιον άλλο θέλετε (πορτοκάλι, λεμόνι, καρπούζι, φράουλα)
  • 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 30 φρέσκα κεράσια πλυμένα, με το κοτσανάκι τους
  • 100 γρ. σουσάμι για την επικάλυψη
Εκτέλεση
  1. Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνω το μισό χυμό κεράσι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάζω από τη φωτιά, στύβω καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτω στον ζεστό χυμό. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τον υπόλοιπο, κρύο χυμό.

  3. Παίρνω θήκες για παγάκια (σχετικά μεγαλούτσικες) και τοποθετώ στο κέντρο της κάθε θήκης από ένα κεράσι. Με ένα κουτάλι γεμίζω την παγοθήκη με το ζελέ κεράσι. Βάζω με προσοχή της παγοθήκες στο ψυγείο και τις αφήνω να παγώσουν καλά.

  4. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζω το σουσάμι και το αφήνω να κρυώσει.
    Ξεφορμάρω με προσοχή τα ζελεδάκια και τα «κυλάω» στο καβουρδισμένο σουσάμι ή σε κρυσταλλική ζάχαρη.

Keywords: ζελεδάκια κεράσι σουσάμι

Σας ευχαριστώ!