Print Options:

Χυλοπίτες με ψητό κατσικίσιο τυρί και ντοματίνια

Χυλοπίτες με ψητό κατσικίσιο τυρί και ντοματίνια
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 20 mins Total Time: 30 mins
Servings 4
Ingredients
  • 500 γρ. χυλοπίτες «Το Βελούχι», Ήλιος
  • 400 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο, ξερό
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε φλέικς
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 3-4 κλαδάκια ρίγανη, φρέσκια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τριμμένη γραβιέρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό ρίχνω τις χυλοπίτες να βράσουν.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 195°C. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζω στο κέντρο το κατσικίσιο τυρί. Κόβω τα ντοματίνια στη μέση και τα σκορπίζω ολόγυρα. Πασπαλίζω με το σκόρδο, τα μυρωδικά και την πάπρικα. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και 1 κουτάλα νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Μεταφέρω το σκεύος στο φούρνο και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να μισολιώσει το τυρί και να μαλακώσουν τα ντοματίνια.

  3. Βγάζω το σκεύος από το φούρνο και λιώνω το τυρί και τα ντοματίνια, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμμώδης σάλτσας. Ρίχνω τις χυλοπίτες, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
    Σερβίρω πασπαλίζοντας με έχτρα πιπέρι και τριμμένη γραβιέρα.

Keywords: χυλοπίτες, κατσικίσιο τυρί, ντοματίνια, δυόσμος,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/xylopites-me-psito-katsikisio-tyri/

Σας ευχαριστώ!