προορισμός…γεύση!

Για να βγάλει το χταπόδι τα υγρά του, μέσα στα οποία θα μαγειρευτεί, είναι απαραίτητο να το μαγειρέψουμε σκέτο και σε πολύ χαμηλή φωτιά και με κλειστή κατσαρόλα, ώστε να μην εξατμιστούν πριν προλάβει να μαλακώσει.

pinit
0 Add to Favorites

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Prep Time 30 min Cook Time 1H30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 1 min Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Πλένω σχολαστικά το χταπόδι από την άμμο που μαζεύεται στις βεντούζες, το σκουπίζω καλά και το βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και το κύμινο

  2. Σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της και ζεσταίνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 45 λεπτά

  3. Στο διάστημα αυτό το χταπόδι θα βγάλει τα υγρά του και θα μαγειρευτεί μέσα σε αυτά

  4. Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα ξερά κρεμμύδια για 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν

  5. Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 1 – 2 λεπτά

  6. Αποσύρω από τη φωτιά

  7. Όταν περάσει το 45λεπτο μαγείρεμα του χταποδιού, αδειάζω το μείγμα του τηγανιού στην κατσαρόλα με το χταπόδι, προσθέτω τις πατάτες, τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο και τα 500 ml καυτό νερό (πρέπει να είναι καυτό για να μην σταματήσει ο βρασμός)

  8. Το υγρό πρέπει να καλύπτει σχεδόν τελείως τις πατάτες, αλλιώς προσθέτω λίγο ακόμη νερό, καυτό

  9. Ανακατεύω και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 – 35 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν το χταπόδι και οι πατάτες

  10. Περίπου 1 λεπτό πριν αποσύρω από την κατσαρόλα ρίχνω το μάραθο (ή τον άνηθο) και ανακατεύω

  11. Πετάω την κανέλα και τη δάφνη, βγάζω το χταπόδι, το κόβω σε κομμάτια και το σερβίρω με τις πατάτες και τη σάλτσα του

dina nikolaou

Δείτε επίσης...