Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χοιρινά σουβλάκια με λαχανικά

Χοιρινά σουβλάκια με λαχανικά
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 10 λεπ Rest Time: 12 ώρα Total Time: 12 ώρες 25 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλη, κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλες φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, νοστιμίζοντας με αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά και τα αφήνω να μαριναριστούν για 12  ώρες στο ψυγείο αφού φυσικά σκεπάσω το μπολ με πλαστική μεμβράνη.

  2. Περνάω τα κομμάτια του χοιρινού και των λαχανικών εναλλάξ σε μεταλλικές ή σε ξύλινες σούβλες. Τα ψήνω στη σχάρα ή στο γκρίλ του φούρνου για 8-10 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν από όλες τις πλευρές .
    Σερβίρω τα σουβλάκια ζεστά με λίγο  χυμό λεμονιού.

Keywords: χοιρινά σουβλάκια, λαχανικά, Τσικνοπέμπτη, πιπεριές,

Σας ευχαριστώ!