\n | \n | \n | \n \n | \n |
40΄ | \n1 ώρα | \nΤαψί \n34-36 εκ. | \n\n \n | [printfriendly] | \n
Παραδοσιακή πίτα της Κρήτης. Εκτός από το κρέας που προτείνω στη συνταγή, μπορείτε να αξιοποιήσετε και τα περισσεύματα αρνιού από άλλο φαγητό και κυρίως από το αρνί που μας περισσεύει το Πάσχα. | \n|
Υλικά | \nΕκτέλεση | \n
\n
|
\n
Κόβω το κρέας σε μικρά κομματάκια και το πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και κανέλα. \nΣε ένα μπολ ρίχνω τα τυριά και το αυγό και ανακατεύω καλά. \nΑλείφω με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψάκι και στρώνω το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνω το κρέας και στρώνω καλά με τα χέρια μου. Πασπαλίζω με το μισό δυόσμο και προσθέτω το κρεατόζουμο. \nΑδειάζω το μείγμα των τυριών επάνω στο κρέας και πασπαλίζω με τον υπόλοιπο δυόσμο και κανέλα. \nΣκεπάζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και αλείφω με το δεύτερο αυγό. Πασπαλίζω με σουσάμι και χαράζω την πίτα. Ψήνω στο φούρνο στους 180°C, για 1 ώρα. | \n
Κόβω το κρέας σε μικρά κομματάκια και το πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και κανέλα.
Σε ένα μπολ ρίχνω τα τυριά και το αυγό και ανακατεύω καλά.
Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο ένα βαθύ ταψάκι και στρώνω το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνω το κρέας και στρώνω καλά με τα χέρια μου. Πασπαλίζω με το μισό δυόσμο και προσθέτω το κρεατόζουμο. Αδειάζω το μείγμα των τυριών επάνω στο κρέας και πασπαλίζω με τον υπόλοιπο δυόσμο και κανέλα.
Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και αλείφω με το δεύτερο αυγό. Πασπαλίζω με σουσάμι και χαράζω την πίτα. Ψήνω στο φούρνο στους 180°C, για 1 ώρα.
Σας ευχαριστώ!