Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χανιώτικη κρεατότουρτα

Χανιώτικη κρεατότουρτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 40 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 400 γρ. αρνάκι (από μπούτι) βρασμένο, ξεκοκαλισμένο
  • 400 γρ. μυζήθρα γλυκιά, τριμμένη με το χέρι
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι ζωμό από το βράσιμο του αρνιού (αν χρησιμοποιήσουμε ψητό αρνί, αντικαθιστούμε με ζωμό λαχανικών)
  • 1 αυγό για τη γέμιση + 1 αυγό για το άλειμμα της πίτας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κανέλα, σκόνη
  • σουσάμι
Εκτέλεση
  1. Κόβω το κρέας σε μικρά κομματάκια και το πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και κανέλα.
    Σε ένα μπολ ρίχνω τα τυριά και το αυγό και ανακατεύω καλά.

  2. Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο ένα βαθύ ταψάκι και στρώνω το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνω το κρέας και στρώνω καλά με τα χέρια μου. Πασπαλίζω με το μισό δυόσμο και προσθέτω το κρεατόζουμο. Αδειάζω το μείγμα των τυριών επάνω στο κρέας και πασπαλίζω με τον υπόλοιπο δυόσμο και κανέλα.

  3. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και αλείφω με το δεύτερο αυγό. Πασπαλίζω με σουσάμι και χαράζω την πίτα. Ψήνω στο φούρνο στους 180°C, για 1 ώρα.

Keywords: χανιώτικη κρεατότουρτα

Σας ευχαριστώ!