Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Βλήτα αχνιστά με φέτα και αυγά

Βλήτα αχνιστά με φέτα και αυγά

Διαλέξτε τρυφερά βλήτα, προσθέστε μυρώνια για να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ πιάτο με αχνιστά βλήτα, φέτα και αυγά! O,τι πρέπει σε ζεστές μέρες!

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 600 γρ. βλήτα, καθαρισμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 10 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 100 ml ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 200 γραμμάρια φέτα (κομμένη σε μικρούς κύβους)
  • 4 αυγά
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Χοντροσπασμένα πιπέρια
Εκτέλεση
  1. Προετοιμάζω το τηγάνι

    Ζεσταίνω σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο. 

  2. Σωτάρω τα υλικά

    Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνω τα βλήτα, αλατίζω, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω το τηγάνι. 

  3. Μαγείρεμα

    Τα αφήνω να αχνιστούν για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας 2-3 φορές. Προσθέτω στο τηγάνι το ζωμό και μαγειρεύω για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  4. Τρυπώ τα χόρτα

    Με μια ξύλινη κουτάλα κάνω «τρύπες» ανάμεσα στα χόρτα και σπάω απευθείας τα αυγά. 

  5. Ολοκληρώνω

    Σκορπίζω τη φέτα, αλάτι και χοντροσπασμένα πιπέρια, σκεπάζω το τηγάνι και μαγειρεύω για 4-5 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα αυγά.

Keywords: αχνιστά βλήτα, βλήτα με αυγά, βλήτα με φέτα, συνταγές με αυγά,βλήτα αχνιστά με φέτα,αυγά

Σας ευχαριστώ!