Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Βίδες με μαραθόριζα και καπνιστή ρέγγα

Βίδες με μαραθόριζα και καπνιστή ρέγγα
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά βίδες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτρια μαραθόριζα, καθαρισμένη από τις σκληρές εξωτερικές φλούδες και τις ίνες και κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μέτρια πράσα (μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος τους), κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 4 κουτ. σούπας ούζο
  • 300 γρ. φιλέτο καπνιστή ρέγγα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βράζω τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζω και τα αφήνω κατά μέρος, ζεστά.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις ροδέλες μαραθόριζας πράσου, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Σβήνω με το ούζο και ανακατεύω για λίγο, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνω την κομματιασμένη ρέγγα και σκορπίζω τους σπόρους γλυκάνισου.

  3. Ανακατεύω προσεκτικά και ξαναβάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτω τα στραγγισμένα ζυμαρικά, ανακατεύω προσεκτικά και μοιράζω σε πιάτα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: Βίδες,με,μαραθόριζα,και,καπνιστή,ρέγγα

Σας ευχαριστώ!