Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τυρόπιτα με φύλλο βουτύρου

Τυρόπιτα με φύλλο βουτύρου
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 20 λεπ Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 200 ml νερό
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • Πάπρικα γλυκιά
  • άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
  1. Βάζω το αλεύρι, το αλάτι και το νερό σε μια λεκάνη ή στον κάδο της κουζινομηχανής και ζυμώνω για 6-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη απαλή και ελαστική. Χωρίζω τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη. Ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο.

  2. Πιέζω τα ζυμαράκια με τις παλάμες μου μέχρι να φτάσουν σε διάμετρο 20-25 εκ. Βουτυρώνω καλά ένα πιάτο και βάζω το πρώτο φύλλο μέσα στο πιάτο. Το αλείφω με βούτυρο και τοποθετώ το δεύτερο φύλλο. Συνεχίζω μέχρι να βάλω όλα τα φύλλα το ένα επάνω στο άλλο καλά βουτυρωμένα. Σκεπάζω το πιάτο με μεμβράνη και τα αφήνω να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.

  3. Παίρνω το πρώτο ζυμαράκι το τοποθετώ επάνω στον πάγκο της κουζίνας και χρησιμοποιώντας τα χέρια μου, αρχίζω να πιέζω και να τραβάω τη ζύμη μέχρι να γίνει πολύ λεπτή (σχεδόν διάφανη). Σκορπίζω λίγη θρυμματισμένη φέτα, λίγη γραβιέρα, πασπαλίζω με πάπρικα και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, τυλίγω σε ρολό και κατόπιν σε σαρίκι. Μεταφέρω την πίτα σε στρογγυλό ταψί και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφω όσο λιωμένο βούτυρο μου έχει απομείνει και ψήνω την πίτα για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Keywords: Τυρόπιτα,με,φύλλο,βουτύρου

Σας ευχαριστώ!