Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τσουρεκάκια γεμιστά με μάρτζιπαν

Τσουρεκάκια γεμιστά με μάρτζιπαν
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 25 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 45 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 400-450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 180 ml γάλα
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού σκόνη μαστίχας
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 2 αυγά
  • 30 γρ. πράσινη τρούφα
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. μάρτζιπαν (θα τη βρείτε στα σούπερ μάρκετ στο ράφι με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
  • Για την επιφάνεια
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • Πράσινη τρούφα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, και τη μαστίχα και τα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν η ζάχαρη και το βούτυρο και το μείγμα μου να φτάσει τη θερμοκρασία των 40°C (αν δεν χρησιμοποιήσω θερμόμετρο μαγειρικής ελέγχω τη θερμοκρασία βάζοντας το δάχτυλό μου στο γάλα: πρέπει να είναι ζεστό αλλά να μην καίγομαι).

  2. Βγάζω το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ ή στον κάδο της κουζινομηχανής. Ρίχνω τη μαγιά, ανακατεύω και την αφήνω για 15 λεπτά να αρχίσει να αφρίζει. Προσθέτω τα αυγά και χτυπάω καλά με το πιρούνι, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ομοιογενές.

  3. Σταδιακά ρίχνω το αλεύρι, πασπαλιστά, και αρχίζω να ανακατεύω με τα χέρια μου (ή με τον γάντζο για ζύμες του μίξερ πάγκου), μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Προσθέτω την πράσινη τρούφα και συνεχίζω να ζυμώνω για μερικά λεπτά τα υλικά, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη που να ξεκολλά εύκολα από τα χέρια μου (ή να τυλιχθεί σχεδόν όλη γύρω από τον γάντζο του μίξερ).

  4. Πλάθω το ζυμάρι σε μπάλα, το σκεπάζω με μια μεγάλη πετσέτα και το αφήνω σε ένα σχετικά ζεστό σημείο του σπιτιού, για 1½ ώρα, μέχρι το ζυμάρι να φουσκώσει καλά και σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο.

  5. Κόβω την μάρτζιπαν σε 10 ίσα κομμάτια και τα πλάθω με τις παλάμες μου σε στρογγυλά μπαλάκια. Στη συνέχεια χωρίζω το ζυμάρι σε 10 ίσα κομμάτια και πλάθω το καθένα σε μπάλα. Πιέζω με τα χέρια μου να γίνει πιο πλατύ και βάζω στο κέντρο μια μπαλίτσα μάρτζιπαν. Κλείνω καλά και βάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να φτιάξω όλα τα τσουρεκάκια. Τα τοποθετώ στη λαμαρίνα σε σχήμα δέντρου, σε κύκλο ή και σε μαργαρίτα. Σκεπάζω και αφήνω το ταψί σε ένα σχετικά χλιαρό μέρος του σπιτιού για περίπου 30 - 40 λεπτά, μέχρι τα τσουρέκια να φουσκώσουν καλά και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Ξεσκεπάζω τα τσουρεκάκια και με ένα πινέλο τα αλείφω με χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζω με πράσινη τρούφα και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Keywords: Τσουρεκάκια,γεμιστά,με,μάρτζιπαν

Σας ευχαριστώ!