Print Options:

Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης

Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 25 mins Cook Time: 45 mins Total Time: 1 hr 10 mins
Servings 25
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 300 γρ. Φυλλαράκια Ζύμη Ψαχνών (περίπου 25-30 φυλλαράκια)
  • 150 γρ. ελαιόλαδο (για τη συνταγή και για το άλειμμα)
  • 400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, για τη γέμιση
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • μαυροσούσαμο, για το πασπάλισμα
  • σιναπόσπορο, για το πασπάλισμα
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
Εκτέλεση
  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα κόβω σε κομμάτια.

  2. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνω 3 κουταλιές της σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνω τα λουκάνικα και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τον πελτέ, την πάπρικα, τις λιαστές ντομάτες, και ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό. Αφήνω τη γέμιση να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να στεγνώσει. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

  3. Βάζω τη γέμιση στο μούλτι και την πολτοποιώ να γίνει σαν κιμάς. Αδειάζω τη γέμιση σε ένα μπολ και προσθέτω το αυγό, τον μαϊντανό, το τυρί και τα φυστίκια. Ανακατεύω καλά.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.

  5. Απλώνω ένα φυλλαράκι ζύμης στον πάγκο της κουζίνας και το λαδώνω με ένα πινέλο. Βάζω στην άκρη του μια γεμάτη κουταλιά γέμισης και διπλώνω σε τρίγωνο. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά.

  6. Μεταφέρω τα τρίγωνα στη λαμαρίνα (δεν χρειάζεται να έχουν απόσταση μεταξύ τους) και τα αλείφω με λίγο αυγό.

  7. Πασπαλίζω με μαυροσούσαμο και σιναπόσπορο και ψήνω τα τρίγωνα στο φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
    Σερβίρονται ζεστά ή χλιαρά.

Keywords: τριγωνα κιμα λουκανικου
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/trigona-me-kima-loukanikou-pekorino-kai-fistikia/

Σας ευχαριστώ!