Print Options:

Triffle γιορτινό και στιγμιαίο

Time
Prep Time: 30 min Rest Time: 2 hour Total Time: 2 hrs 30 mins
Servings 4
Ingredients
  • 2 φλιτζ. τσαγιού παγωμένη κρέμα γάλακτος, χτυπημένα σε σαντιγί με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 150 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 6 μελομακάρονα, θρυμματισμένα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ήδη σπασμένα που έχουν περισσέψει από τις γιορτές)
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη σαντιγί με το μασκαρπόνε, με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, με μεγάλες και ανάλαφρες κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της σαντιγί.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά.

  3. Βάζω μια στρώση από θρυμματισμένα μελομακάρονα σε 4 φαρδιά γυάλινα ποτήρια (π.χ. του ουίσκι). Σκεπάζω με μια καλή στρώση από το μείγμα μασκαρπόνε και καλύπτω με άλλη μια στρώση από τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Τέλος, περιχύνω με τη λιωμένη κουβερτούρα. Βάζω τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να παγώσουν και τα σερβίρω.

Σας ευχαριστώ!