Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τηγανίτες με σιρόπι βύσσινο

Τηγανίτες με σιρόπι βύσσινο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 45
Υλικά
    Για τις τηγανίτες
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ λοβός βανίλιας, τον οποίο χαράζουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε τα σποράκια του (ή 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας)
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο (η καλής ποιότητας ελληνικό σπορέλαιο), για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα
  • Σπιτικό σιρόπι βύσσινο
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια (σποράκια ή τη σκόνη), μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προθέτω το γάλα και χτυπάω για λίγο, μέχρι να ενωθεί με το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω για 1 - 2 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω έναν πηχτό χυλό.

  2. Σε ένα μικρό ή μέτριο αντικολλητικό τηγάνι (ή σε ένα κατσαρόλι που ζεσταίνουμε το γάλα) ζεσταίνω το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνω σε δόσεις, κουταλιές από το χυλό στο καυτό λάδι. Κάθε κουταλιά απλώνει ελαφρώς, σαν μια μικρή και λίγο πλατιά τηγανίτα. Κάθε φορά ρίχνω 6 - 8 κουταλιές και τηγανίζω για 3 - 4 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τις στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζω κάθε δόση με τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζω για 2 λεπτά σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.

  3. Αραδιάζω τις ζεστές τηγανίτες σε μια πιατέλα και περιχύνω με το σιρόπι βύσσινο.
    Εναλλακτικά, πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα.

Keywords: τηγανιτες με σιροπι βυσσινο

Σας ευχαριστώ!