Print Options:

Τηγανιά με αρνίσια συκωταριά και γλυκάδια

Τηγανιά με αρνίσια συκωταριά και γλυκάδια
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 30 mins Cook Time: 18 mins Total Time: 48 mins
Servings 8
Υλικά
  • 1 αρνίσια συκωταριά, Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
  • 500 γρ. γλυκάδια αρνίσια, καλά πλυμμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
  • 500 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο, φρεσκοτριμμένο
  • 3-4 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • αλάτι
Εκτέλεση
  1. Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω την συκωταριά. Την αφήνω να βράσει για 8-10 λεπτά. Την βγάζω σε ένα σουρωτήρι και την αφήνω να κρυώσει.
    Με ένα κοφτερό μαχαίρι, καθαρίζω τα νεύρα και τις μεμβράνες και την κόβω σε μικρά κομμάτια.

  2. Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνω το ελαιόλαδο. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό, ρίχνω την ψιλοκομμένη συκωταριά, τα γλυκάδια, την πάπρικα και το κοκκινοπίπερο. Αλατίζω και σοτάρω για 15-18 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Σβήνω με το κρασί και μαγειρεύω για 6-8 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  3. Τηγανιά με αρνίσια συκωταριά και γλυκάδια

    Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το δεντρολίβανο και σερβίρω αμέσως.

Keywords: τηγανιά, συκώτι, αρνίσια συκωταριά, γλυκάδια, πασχαλινό, μεζές,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/tigania-me-arnisia-sykotaria-kai-glykadia/

Σας ευχαριστώ!