Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (ή καλύτερα σε ένα σκεύος ταζίν ή σε ένα γουόκ), ζεσταίνω το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζω με το τζίντζερ, το κύμινο, την πάπρικα και το σαφράν, ρίχνω και λίγο αλάτι, ανακατεύω για 1 - 2 λεπτά, μέχρι τα μπαχαρικά να σκορπίσουν το άρωμά τους και προσθέτω 2 νεροπότηρα νερό.
Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω το σκεύος με το καπάκι του και σιγομαγειρεύω για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά.
Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο την πάπρικα, το κύμινο και αλάτι ζυμώνω καλά τα υλικά για 5 - 6 λεπτά. Στη συνέχεια πλάθω μικρά κεφτεδάκια.
Τακτοποιώ τα κεφτεδάκια στο σκεύος με το μείγμα κρεμμυδιών, σε δύο στρώσεις. Προσθέτω το μαϊντανό και τον κόλιανδρο και σείω λίγο το σκεύος για να απλωθούν τα υλικά. Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το σκεπάζω με το καπάκι του και μαγειρεύω για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια.
Προσθέτω το χυμό λεμονιού και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 5 - 6 λεπτά, με ξεσκέπαστο σκεύος.
Σας ευχαριστώ!