Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ταρτάκια με κρέμα μαστίχας και φράουλες

Ταρτάκια με κρέμα μαστίχας και φράουλες
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 16
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 170 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο λιωμένο βούτυρο, για τα φορμάκια
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο διαλυμένη με λίγο νερό
  • Για την κρέμα μαστίχας
  • 300 ml γάλα
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 70 γρ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα τριμμένη με 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 5-6 λεπτά. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτω το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Αλείφω τα ειδικά φορμάκια για ταρτάκια με λίγο βούτυρο. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Ανοίγω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με την πλάστη. Κόβω με ένα ποτήρι μικρούς κύκλους ζύμης και τους τοποθετώ στις θήκες. Κόβω μικρά κομμάτια χαρτιού ψησίματος και τα τοποθετώ επάνω στις ζύμες. Γεμίζω με λίγο ρύζι και βάζω τα ταρτάκια στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζω το ταψάκι, αφαιρώ τα χαρτιά με το ρύζι και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 8 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζω τα ταρτάκια σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.

  3. Για την κρέμα μαστίχας
  4. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω καλά το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσω να κάψει. Αποσύρω από τη φωτιά.

  5. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει κολλώδες. Σταδιακά, προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθεί καλά με τα υλικά και να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια. Ρίχνω σιγά-σιγά το ζεστό γάλα, πάντα χτυπώντας με το μίξερ, μέχρι να φτιάξω σχετικά ρευστό μείγμα. Το αδειάζω ξανά στο κατσαρολάκι, προσθέτω και τη μαστίχα και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω την κρέμα με διάφανη μεμβράνη, την οποία εφαρμόζω στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνω κατά μέρος για να μην σχηματιστεί πέτσα, και την αφήνω να κρυώσει και να γίνει χλιαρή.

  6. Συναρμολόγηση
  7. Αλείφω τα ταρτάκια με το μίγμα της μαρμελάδας βερίκοκο για να γυαλίσουν. Γεμίζω με την κρέμα μαστίχας και βάζω στην κορυφή από μια φράουλα την οποία γυαλίζω με λίγη μαρμελάδα.

Keywords: ταρτακια κρεμα μαστιχας φραουλες

Σας ευχαριστώ!