Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα σφολιάτας με μαρμελάδα ροδάκινο

Τάρτα σφολιάτας με μαρμελάδα ροδάκινο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτα γαλλικού τύπου, ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 150 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, χοντροτριμμένα + λίγα επιπλέον για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα τσέρκι ή μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 18 εκ.
    Απλώνω το φύλλο σφολιάτας επάνω στον πάγκο τις κουζίνας και με ένα ροδάκι πίτσας κόβω σε λωρίδες πλάτους 4-4½ εκ.

  2. Αδειάζω την μαρμελάδα στο κέντρο και με μια σπάτουλα την απλώνω σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και πασπαλίζω με τα τριμμένα φυστίκια.

  3. Ξεκινάω από την πρώτη λωρίδα και την τυλίγω σε μικρό ρολό το οποίο τοποθετώ στην άκρη της δεύτερης λωρίδας και συνεχίζω να τυλίγω το ρολό. Επαναλαμβάνω την ίδια κίνηση και με την τρίτη λωρίδα και με προσοχή μεταφέρω το ρολό στο κέντρο της φόρμας μου.

  4. Τις υπόλοιπες λωρίδες τις σηκώνω με προσοχή και τις τυλίγω μία μία στο ρολό. Αυτό το κάνω γιατί αν συνεχίζω να τυλίγω τις λωρίδες, υπάρχει κίνδυνος να μη μπορέσω να το μεταφέρω με ασφάλεια στη φόρμα. Οπότε, προτιμώ να τυλίξω τις πρώτες τρεις και κατόπιν να μεταφέρω τις υπόλοιπες τυλίγοντάς τες γύρω από το τοποθετημένο ρολό.

  5. Μεταφέρω τη φόρμα στο φούρνο και ψήνω για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να καραμελώσει η μαρμελάδα.
    Βγάζω από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Πασπαλίζω με λίγο τριμμένο φυστίκι και σερβίρω.

Keywords: τάρτα σφολιάτας μαρμελάδα ροδάκινο

Σας ευχαριστώ!