Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

τάρτα με «τριανταφυλλένια» λαχανικά

τάρτα με «τριανταφυλλένια» λαχανικά
<!-- [lt_recipe name=|ΤΑΡΤΑ ΜΕ «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΑ| servings=|6-8| prep_time=|20M| cook_time=|20M| total_time=|30M| summary=|Εντυπωσιακή τάρτα που μπορεί να γίνει με διάφορα, χρωματιστά λαχανικά εποχής. Μπορείτε να επιλέξετε πατάτες, γλυκοπατάτες, κολοκύθα, παντζάρια…| print=|yes| ingredients=|Για τη βάση:;360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ;240 γρ. βούτυρο LURPAK, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους;2 κρόκους αυγών;1-3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό;1 πρέζα αλάτι;Βούτυρο LURPAK για επάλειψη;Για την γέμιση:;500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA;2 αυγά;200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA;200 γρ. αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο ARLA;8-10 φύλλα δυόσμου;Φρεσκοτριμμένο πιπέρι;Για την επιφάνεια:;3-4 χρωματιστά καρότα;3-4 κολοκύθια;3-4 παντζάρια;2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο| ]Για την βάση: Βάζω στην κουζινομηχανή το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τους κρόκους και τις 2 κουταλιές παγωμένο νερό και δουλεύω με το φτερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο ζυμάρι. Αν δω ότι το ζυμαράκι είναι σκληρό, προσθέτω και την τελευταία κουταλιά νερό. Σταματάω την κουζινομηχανή και με τα χέρια μου πλάθω σε ενιαίο ζυμάρι. Τυλίγω σε μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον. ;Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βγάζω από το ψυγείο και ανοίγω με τον χοντρό πλάστη σε ενιαίο φύλλο. Βουτυρώνω καλά μια βαθιά ταρτιέρα και στρώνω το φύλλο καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα. Δεν κόβω όση ζύμη περισσεύει γιατί οι ζύμες αυτές «μαζεύουν» κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνω την άδεια τάρτα για 10-15 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και με ένα μαχαίρι κόβω όση από τη ζύμη περισσεύει από τα τοιχώματα.;Για τη γέμιση και τα λαχανικά: Πλένω καλά τα καρότα, τα κολοκύθια και τα παντζάρια και τα κόβω με το μαντολίνο σε λεπτές φέτες. Αραδιάζω τις φέτες σε ένα πιάτο και τις βάζω στα μικροκύματα για 1 λεπτό. Με τον τρόπο αυτό θα μαλακώσουν ελαφρά και θα μπορώ να τα τυλίξω.;Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης. Αδειάζω στην μισοψημένη τάρτα και απλώνω με ένα κουτάλι. Παίρνω μια φέτα κολοκύθι και την τυλίγω σε ρολάκι. Το τοποθετώ, πιέζοντάς το ελαφρά, στη γέμιση και συνεχίζω να τυλίγω τις λωρίδες με τον ίδιο τρόπο, γεμίζοντας όλη την τάρτα. Αλείφω τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και ψήνω για 20 λεπτά.[/lt_recipe] -->

Εντυπωσιακή τάρτα που μπορεί να γίνει με διάφορα, χρωματιστά λαχανικά εποχής. Μπορείτε να επιλέξετε πατάτες, γλυκοπατάτες, κολοκύθα, παντζάρια…

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 41 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Εντυπωσιακή τάρτα που μπορεί να γίνει με διάφορα, χρωματιστά λαχανικά εποχής. Μπορείτε να επιλέξετε πατάτες, γλυκοπατάτες, κολοκύθα, παντζάρια…
Υλικά
    Για τη βάση:
    Για την γέμιση:
    Για την επιφάνεια:
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 240 γρ. βούτυρο LURPAK, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κουτ. σούπας παγωμένο νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Βούτυρο LURPAK για επάλειψη
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • 200 γρ. αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο ARLA
  • 8 φύλλα δυόσμου
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 χρωματιστά καρότα
  • 3 κολοκύθια
  • 3 παντζάρια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
    Για την βάση:
  1. blank Βάζω στην κουζινομηχανή το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τους κρόκους και τις 2 κουταλιές παγωμένο νερό και δουλεύω με το φτερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο ζυμάρι. Αν δω ότι το ζυμαράκι είναι σκληρό, προσθέτω και την τελευταία κουταλιά νερό. Σταματάω την κουζινομηχανή και με τα χέρια μου πλάθω σε ενιαίο ζυμάρι. Τυλίγω σε μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  2. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βγάζω από το ψυγείο και ανοίγω με τον χοντρό πλάστη σε ενιαίο φύλλο. Βουτυρώνω καλά μια βαθιά ταρτιέρα και στρώνω το φύλλο καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα. Δεν κόβω όση ζύμη περισσεύει γιατί οι ζύμες αυτές «μαζεύουν» κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνω την άδεια τάρτα για 10-15 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και με ένα μαχαίρι κόβω όση από τη ζύμη περισσεύει από τα τοιχώματα.
  3. Για τη γέμιση και τα λαχανικά:
  4. blank Πλένω καλά τα καρότα, τα κολοκύθια και τα παντζάρια και τα κόβω με το μαντολίνο σε λεπτές φέτες. Αραδιάζω τις φέτες σε ένα πιάτο και τις βάζω στα μικροκύματα για 1 λεπτό. Με τον τρόπο αυτό θα μαλακώσουν ελαφρά και θα μπορώ να τα τυλίξω.
  5. blankΣε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης. Αδειάζω στην μισοψημένη τάρτα και απλώνω με ένα κουτάλι. Παίρνω μια φέτα κολοκύθι και την τυλίγω σε ρολάκι. Το τοποθετώ, πιέζοντάς το ελαφρά, στη γέμιση και συνεχίζω να τυλίγω τις λωρίδες με τον ίδιο τρόπο, γεμίζοντας όλη την τάρτα. Αλείφω τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και ψήνω για 20 λεπτά.
Keywords: τάρτα «τριανταφυλλένια» λαχανικά

Σας ευχαριστώ!