Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Στρούντελ μπακλαβά με σοκολάτα

Στρούντελ μπακλαβά με σοκολάτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια
  • 2 φλιτζ. τσαγιού κουβερτούρα 55% πολύ ψιλοκομμένη ή τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο, χωρίς όμως να κάψει
  • 7 φύλλα κρούστας ή Βηρυτού
  • Για το σιρόπι
  • 400 ml νερό
  • 80 ml χυμό μανταρίνι
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 60 γρ. μέλι
Εκτέλεση
  1. Βάζω τα καρύδια σε ένα άνετο ταψί και τα καβουρδίζω σε δυνατό γκριλ για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνω να κρυώσουν και τα χονδροκοπανίζω στο γουδί ή στο μούλτι, σε δόσεις. Τα ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, τα μπαχαρικά και την καστανή ζάχαρη και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνω ένα μεγάλο ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

  3. Σε μια επίπεδη και καθαρή επιφάνεια απλώνω 1 φύλλο κρούστας και το αλείφω με το λιωμένο βούτυρο. Το πασπαλίζω με το μείγμα της γέμισης. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνω και αυτό και το πασπαλίζω με το μείγμα των ξηρών καρπών. Συνεχίζω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα (βουτυρωμένα όλα) και το μείγμα της γέμισης. Τυλίγω τα φύλλα όλα μαζί σε ρολό, από τη στενή πλευρά, φέρνοντας προς τα μέσα και τις πλαϊνές άκρες ώστε να εγκλωβιστεί η γέμιση. Βάζω το ρολό στο στρωμένο ταψί και το ψήνω για 45 – 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

  4. Στο μεταξύ, ετοιμάζω το σιρόπι
  5. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό, το ζάχαρη, το χυμό μανταρίνι και την κανέλα και τα βράζω για 8 λεπτά (από τη στιγμή που θα πάρουν βράση), μέχρι να δέσει το σιρόπι. Απομακρύνω το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνω το μέλι και ανακατεύω καλά για να διαλυθεί. Διατηρώ το σιρόπι όσο πιο ζεστό γίνεται.

  6. Όταν το στρούντελ ψηθεί, το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει. Το περιχύνω με το καυτό σιρόπι. Για να μείνουν τραγανά τα φύλλα, πρέπει πάντα το γλυκό να είναι κρύο ή χλιαρό και το σιρόπι καυτό. Κόβω το στρούντελ σε φέτες και σερβίρω.

Keywords: στρούντελ μπακλαβά με σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!