Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Στραπατσάδα με βλήτα και φέτα

Στραπατσάδα με βλήτα και φέτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 25 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 750 γρ. βλήτα (ζυγισμένα καθαρισμένα), πλυμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γρ. σύγκλινο ή απάκι ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας (προαιρετικά), ψιλοκομμένο
  • 5 – 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ώριμες αλλά σφικτές ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 2 – 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 7 βιολογικά αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 200 γρ. φέτα της αρεσκείας σας, κομμένα σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
  1. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει καλά, ρίχνω τα βλήτα και τα ζεματίζω για 3 – 4 λεπτά (μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση). Τα στραγγίζω και τα ξεπλένω με άφθονο κρύο νερό, για να παραμείνουν τραγανά και να διατηρήσουν το έντονο χρώμα τους. Τα στραγγίζω καλά και πάλι και τα αφήνω κατά μέρος.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτω το αλλαντικό που επέλεξα, αν το χρησιμοποιήσω. Το τηγανίζω για 1 – 2 λεπτά και ρίχνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το βαλσαμικό ξίδι. Μαγειρεύω για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να στεγνώσει σχετικά και να μείνει με το λαδάκι του. Προσθέτω τα βλίτα, νοστιμίζω με την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.

  3. Ρίχνω τα αυγά και τη φέτα και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Μαγειρεύω για 6 – 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα να σφίξει και να στερεοποιηθούν τα αυγά.

Keywords: στραπατσαδα με βλητα φετα

Σας ευχαριστώ!