Print Options:

Σπιτικός γύρος χοιρινός

Σπιτικός γύρος χοιρινός
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 1 hr Total Time: 1 hr 20 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. πανσέτες, λεπτοκομμένες, ΜΠΟΥΜΠΑΣ
  • 500 γρ. μπούτι χοιρινό, σε λεπτές φέτες, ΜΠΟΥΜΠΑΣ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για τη κρέμα κρεμμυδιού
  • 2 κρεμμύδια, καθαρισμένα
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • Για τη μουσταρδάτη σάλτσα
  • 80 ml μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού ακατέργαστη ζάχαρη
  • 120 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 30 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα καυτερής πιπεριάς
  • 50 ml πετιμέζι
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κρεμμύδι, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Πίτες για σουβλάκια
  • Ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Γιαούρτι
Εκτέλεση
    Για τη σάλτσα μουστάρδας
  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύω. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω τη σάλτσα στο ψυγείο για να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

  2. Για το γύρο
  3. Βάζω σε ένα μούλτι όλα τα υλικά για την κρέμα κρεμμυδιού και πολτοποιώ καλά. Τη μεταφέρω σε ένα μπολ και προσθέτω όλα τα κρέατα. Ανακατεύω για να αλειφθούν καλά από το μείγμα.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
    Στρώνω σε επιφάνεια κοπής ένα αντικολλητικό χαρτί και πάνω σε αυτό απλώνω τις λεπτές φέτες πανσέτας, αλατοπιπερώνω και στρώνω από πάνω τις φέτες από το μπούτι.

  5. Σπιτικός γύρος χοιρινός

    Τυλίγω σε ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού και δένω σφιχτά το ρολό με σπάγγο μαγειρικής.
    Βάζω το ρολό στο φούρνο και ψήνω για 1 ώρα. Ανοίγω το χαρτί που τυλίγει το ρολό και το αλείφω με αρκετή από τη σάλτσα μουστάρδας. Συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.

Σας ευχαριστώ!