Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σπετσοφάι πηλιορείτικο

Σπετζοφάι πηλιορείτικο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 κιλό λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κιλό πράσινες και κόκκινες πιπεριές μακριές, χοντροκομμένες
  • 1-2 πιπερίτσες καυτερές, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντοματάκια, ψιλοκομμένα (το καλοκαίρι προτιμήστε φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες)
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml τσίπουρο Πηλιορείτικο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνω 4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο. Ρίχνω τις πιπεριές και της σοτάρω σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τα ντοματάκια, τα δαφνόφυλλα, και το σκόρδο. Προσθέτω τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνω και αφήνω να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για 8-10 λεπτά.

  2. Σε ένα δεύτερο βαθύ τηγάνι, ρίχνω 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Προσθέτω το λουκάνικο και τηγανίζω καλά μέχρι να ροδίσει. Σβήνω με το τσίπουρο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω τα λουκάνικα στο τηγάνι με τη σάλτσα.
    Αφήνω το σπετζοφάι να βράσει για 8-10 λεπτά ακόμα και το σερβίρω ζεστό ή χλιαρό.

Keywords: σπετσοφάι, παραδοσιακό, λουκάνικο, πιπεριές, μεζές, σπετζοφάι

Σας ευχαριστώ!