1 ολόκληρο φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μέτριους κύβους
1 μεγάλη πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε κύβους
1 μεγάλη πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κύβους
60 ml ελαιόλαδο
40 ml ξύδι βαλσαμικό
Χυμό από ½ λεμόνι
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, ή 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή και περισσότερο ανάλογα τα γούστα σας
1 κουτ. γλυκού κάρυ
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα υλικά της μαρινάδας. Ρίχνω τους κύβους του κοτόπουλου, ανακατεύω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη. Αφήνω το κοτόπουλο από 3 έως 12 ώρες στο ψυγείο.
Βρέχω καλά 8-10 καλαμάκια ξύλινα. Βγάζω το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το στραγγίζω καλά. Περνάω εναλλάξ τις πιπεριές και μπουκίτσες κοτόπουλου στα καλαμάκια και τα τοποθετώ επάνω σε μια σχάρα.
Βάζω τη σχάρα επάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνω στο γκριλ για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρω τα σουβλάκια με πίτες ψημένες και δροσερή πράσινη σαλάτα.