Κόβω το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια των 2 εκ. Καθαρίζω τα συκωτάκια από ίνες και μεμβράνες και τα κόβω στα δύο ή στα τρία το καθένα. Ρίχνω κοτόπουλο και συκωτάκια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύω καλά. Τα μαρινάρω για 20 - 30 λεπτά.
Στραγγίζω τα κομμάτια κοτόπουλου και τα συκωτάκια και τα περνάω εναλλάξ σε καλαμάκια για σουβλάκια (καλό είναι να μουσκέψετε τα καλαμάκια για 20 λεπτά σε κρύο νερό, για να μην καούν στο ψήσιμο, αν ψήσετε τα σουβλάκια στα κάρβουνα).
Σε ένα κατσαρολάκι βράζω σε δυνατή φωτιά το mirin (ή το γλυκό κρασί), τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό, για 5 - 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί και να δέσει.
Με ένα πινελάκι αλείφω τα σουβλάκια με τη σάλτσα από όλες τις μεριές.
Προθερμαίνω το γκριλ του φούρνου στους 200°C (ή ετοιμάζω θράκα στα κάρβουνα) και αραδιάζω τα σουβλάκια σε μια σχάρα, την οποία τοποθετώ επάνω σε ένα ταψί. Ψήνω τα σουβλάκια για 5 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω και στη συνέχεια χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 15 - 17 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά. Για να δω αν έχουν ψηθεί, κόβω ένα κομματάκι κοτόπουλου: πρέπει να μην υπάρχει ίχνος από κοκκινωπό ή ροζέ χρώμα, διαφορετικά τα ψήνω για λίγα λεπτά ακόμα.
Σερβίρω τα σουβλάκια ζεστά και τα πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σας ευχαριστώ!